Haber Detay

29/4
2021

Model Fabrika’dan Eğitim Alan KOBİ’ye 70 Bin TL Destek

KOSGEB, Model Fabrika’dan eğitim alacak KOBİ’lere 70.000 TL’ye kadar destek verecek.

Düzenlemeyi duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, pandemi döneminde dijital dönüşümün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. En az kaynakla, en kısa zamanda, en ucuz ve hatasız üretim modelini bu süreçte uygulamanın önemini vurgulayan Bakan Varank, “KOBİ’lerimizin deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak yetkinlik kazanmaları çok önemli. Bu nedenle KOSGEB olarak yeni bir destek kurguladık. Model fabrikalardan eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lerin eğitim hizmeti giderlerinin 70.000 TL’ye kadar olan kısmını karşılayacağız.” dedi.

Sayı 14’e Çıkacak

2019-2023 yıllarını kapsayan "On Birinci Kalkınma Planı" nda bu fabrikaların sayısının 14'e çıkarılması hedefleniyor. İzmir, Mersin, Gaziantep, Konya ve Kayseri model fabrikaların öncelikli olarak kurulacağı iller arasında yer alıyor. 

Dijital Dönüşüm

"Covid-19 salgını, tüm dünyada bir şok etkisi yarattı. Bu şokun yansımaları yavaş yavaş azalmaya başlasa da her alanda değişimlerin yaşanacağı bir dönem bizi bekliyor. Pandeminin yaşandığı bu dönemde dijital dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Artık, eğitimler uzaktan veriliyor. Hizmetlere uzaktan erişim daha mümkün hale geliyor."

Eğitim Giderleri Karşılanacak

"Bu nedenle Model Fabrikalarda eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lere yönelik yeni bir destek kararı aldık. KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı’nda üst limiti 70.000 TL olan Model Fabrika Desteği’ni kurguladık. Model fabrikalardan eğitim alan KOBİ’lerin hizmet giderlerinin 70.000 TL’ye kadar olan kısmını karşılayacağız."